Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Terapeut Gunnar Follesø

bilde

Jeg er 62 år gammel og født på Vestlandet. Nå har jeg omsider slått meg ned på Eidsvoll verk.


I 2012 ble jeg ferdig gestaltterapeut ved Norsk Gestaltinstitutt. Tidligere utdannelse: Kristendom mellomfag, sosiologi grunnfag, halvårs enhet i spesialpedagogikk fra Universitetet i Oslo og grunnfag i pedagogikk fra Norsk lærerakademi.

I hele mitt yrkesaktive liv har jeg arbeidet med mennesker: Jeg har arbeidet med psykisk utviklingshemmede i bolig og arbeidssenter. En stund arbeidet jeg i «lavterskel rusomsorg». De siste årene har jeg jobbet i demensomsorgen.

Min arbeidserfaring med psykisk utviklingshemmede var i Mariahuset, som er et bofelleskap der vi bodde og arbeidet sammen mest mulig på lik linje. Med lang erfaring i helsesektoren har jeg lært mye om kontakt med mennesker. Det helende i det oppmerksomme, ikke dømmende nærværet har fått økt betydning for meg, både i jobb og privat.

Min erfaring, er at noe av det vi kan streve med i nåtid, kan ha sitt utspring i et mestringsmønster fra oppveksten. Som barn tilpasser vi oss kreativt til vårt oppvekstmiljø for å behold størst mulig grad av omsorg og trygghet. Slik kan f.eks kan egenskapene «flink og snill» ha blitt overutviklet. Etter hvert blir handlingsmønstrene satt på autopilot.

Mestringsmønsteret som fungerer i oppveksten kan skape vanskeligheter og utfordringer i voksenlivet. Vi trenger å utvikle alle sider av oss selv for å få flere strenger å spille på og derigjennom oppnå større evne til å takle livetes utfordringer. Denne prosessen kan være sårbar og strevsom, men også vitaliserende.

Som gestaltterapeut er det viktig for meg å støtte deg til å være mer oppmerksomt tilstede i eget liv, med det som er her og nå. Da blir du mer i stand til å ta gode, bærekraftige valg, og livet vil bli mer vitalisert.

Ta kontakt på telefon:
91 73 38 94
eller e-post:
gunnar-folle@outlook.com

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn