Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva er gestaltterapi?

Gestaltterapi er en terapiform  som først og fremst vektlegger menneskets evner og muligheter fremfor å fokusere på sykdom og mangler. Ordet gestalt er tysk og kan oversettes til helhet.

Gestaltterapien ble grunnlagt på 1950-tallet av Laura og Fritz Perls og Paul Goodman. Det er en retning innen humanistisk psykologi. Filosofisk bygger den på eksistensialismen og fenomenologien, og i det ligger det at en retter oppmerksomheten mot her og nå i terapien.

De grunnleggende ideer i gestaltterapi er at hvert menneske er ansvarlig for sine valg og handlinger innenfor de begrensninger omgivelsene gir. Økt oppmerksomhet/awareness - er både mål og metode innen gestaltterapien.

Gestaltterapien er, noe forenklet sagt, oppmerksomhetstrening der terapeuten støtter klienten i å utforske hvem hun/han er og hvem han/hun blir ved å ta andre valg.

De følelser og tanker vi ikke er oppmerksomme på, gjør alltid noe med oss. De følelser og tanker vi har oppmerksomhet på, har vi mulig å gjøre noe med. Erkjennelsen av oss selv skjer alltid i øyeblikket, i situasjonen der mennesker møtes. Dette skjer også i det spontane arbeidet mellom terapeut og klient. Gestaltterapi er grunnleggende relasjonell. Opplevelsen og prosessen i møte mellom klient og terapeut kan hele tiden undersøkes og eksperimenteres med. Det legges til rette for oppdagelser og ny erkjennelse gjennom samtale og ved enkle eksperimenter.

Jeg har kontorplass på Jessheim, Eidsvoll verk og i Oslo. 

  • Pris: kr 600. 

Ta kontakt på telefon:
91 73 38 94
eller e-post:
gunnar-folle@outlook.com

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn